Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

Endelig aspargessæson - Men hvad skal du lave med asparges?

Endelig er aspargessæsonen over os og vi kan nyde de lækre grøntsager direkte fra høst. Her i Danmark producerer vi nogle af verdens bedste asparges og det skal da udnyttes til fulde.

Udnyt derfor den lækre grøntsag fra slutningen af april og helt frem til starten af juli. Læs med her og få nogle gode ideer til asparges på bordet – find også ideer til aspargesrelaterede gaver hos Temo.dk.

En smuk grøntsag smukt opbevaret

Først og fremmest så er asparges, grønne, lilla eller hvide en smuk grøntsag. Opbevar dine asparges smukt.

Aspargesen pynter virkelig på køkkenbordet og inden vi skal sætte tænderne i den lækre grøntsag, så kan de sagtens ligge fremme og tage sig lækre ud i en smuk skål fra Georg Jensen.

På den måde kan man gå hele dagen og skæve over mod ens friske asparges og glæde sig til at sætte sine tænder i den lækre delikatesse.

Brug friske asparges i salater

Asparges i rå form egner sig fantastisk i salater. Her kan du både vælge at snitte dine asparges eller at tage din kartoffelskræller og skrælle dine asparges og bruge skallerne i dine salater.

Asparges har i rå form en kraftig grøn smag og er ofte bedst med relativt simple ingredienser, som kan spille op imod den lækre smag af nye asparges. Det kan for eksempel være nye forårsløg, frisk dild, sprøde salatblade og en cremet gedeost.

En god ide når du skal lave salater med et godt resultat, er at holde dem relativt simple. 

Grill dine hvide asparges

En anden mulighed for at brillere med asparges på spisebordet, er ved at grille dem. Hæld kogende vand over dine hvide asparges og put dem der efter på spyd.

Vend nu de hvide asparges på grillen og pensl med smør og citronsaft. På den måde kan du få de lækreste møre hvide asparges med en lækker grillskorpe.

Server hjemmelavet hollandaise til dine aspargesretter

Et godt tip til en aften med asparges på middagstallerknen er selvfølgelig den hjemmelavede hollandaise. Her er det altid en god ide at bruge skræller og stokke fra dine asparges til at koge din fond på, inden du går i krig med piskeris, æggeblommer og smør.

Det er ikke nemt at lave en god hollandaise, men når først det lykkes, så er det virkelig alle dine anstrengelser værd.

De klassiske dampede asparges

Mange sværger stadig til de klassisk dampede asparges, og med god grund. Det smager fantastisk at dampe de nye asparges. Det er dog vigtigt ikke at glemme, at asparges smager helt fantastisk rå, grillede og ikke mindst bagte.

Bag dine asparges i et stykke folie med en god klat smør. Her vil dit resultat blive super møre grøntsager, perfekte som tilbehør til fisk, eller som hovedingrediens i en servering. 

Lav en lækker aspargessuppe

Selvom de fleste ikke spiser suppe om sommeren, så er en lækker aspargessuppe altså virkelig en dejlig ret - og nogen som de fleste børn også kan lide. 

Det er måske nogen fanilien kan få til aftensmad på en af de knap så varme sommerdage. Find info og gode opskrifter på aspargessuppe her.